دوتار

دوتار

دوتار سازی زهی و قدیمی است که به دلیل داشتن دو سیم برای نواختن به این نام شناخته شده است. این ساز یکی از کهن‌ترین سازهای زهی در ایران شناخته می‌شود. دوتار سازی بوده که بدون هیچگونه تجملاتی از آن استفاده می‌شود. این ساز امروزه در مناطقی مانند شرق و شمال خراسان، منطقه ترکمن نشین و کتول در استان گلستان و نیز شرق مازندران بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ثبت نام

دوتار

آشنایی با ساز دوتار

دوتار یکی از سازهای زهی و اصیل ایرانی است که طرفداران خود را داشته و بیش از چند هزار سال پیشینه دارد. این ساز بیشتر در شهرهای شمال شرقی ایران نواخته می‌شود و محدوده‌های جغرافیایی، باعث تفاوت در نوع ساز و نحوه نواختن این ساز شده است.

ساختار دوتار

کاسه دوتارها عموما از چوب درخت توت و دسته آن نیز از چوب درخت گردو، عناب و زردآلو ساخته شده است. سیم‌های این ساز در قدیم از ابریشم ساخته شده بودند، اما در امروزه جنس آن‌ها نیز از فلز فولاد یا نایلون است. دوتارهای قدیمی عموما بدون رنگ بودند، زیرا حفره‌های چوب توت باعث می‌شد تا کیفیت صدای ساز افزایش پیدا کند. انواع ساختار دوتار:

  • دوتار مازندرانی
  • دوتار کتولی
  • دوتار ترکمنی
  • دوتار خراسانی شرقی
  • دوتار خراسان شمالی

نواختن دوتار

دوتار سازی است که تنها با پنجه نواخته می‌شود نه با مضراب یا ناخن. نحوه نواختن این ساز در هر منطقه متفاوت است، اما به صورت کلی با استفاده از انگشت سبابه و انگشت شست نواخته می‌شود. در این ساز عموما دو سیم به صورت همزمان نواخته می‌شود، اما در معدود مواردی تک‌نوازی هم اتفاق می‌افتد. نوازنده این ساز در اصل در تلاش است تا دو آوای مختلف را از ساز خود خارج کند، یکی نواختن سیم‌ها بدون برخورد دست به صفحه که لطافت بیشتری دارد و دیگری نواختنی که همزمان پنجه به سیم و صفحه برخورد دارد که صدای ویژهای را تولید می‌کند.

یادگیری ساز دوتار در موسسه موسیقی نوای شهر آشوب:

شما می‌توانید ساز دوتار را به صورت آنلاین و هم حضوری در آموزشگاه موسیقی نوای شهر آشوب نزد مدرسان فعال و با تجربه آموزش ببینید. برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه شرکت در کلاس‌ها می‌توانید با آموزشگاه تماس بگیرید و یا درخواست مشاوره برای آموزش موسیقی خود را ثبت کنید.

0:00:0
0:00:0
0:00:0
0:00:0
موردی یافت نشد.