طبلا

طبلا

طبلا یکی از سازهای پرطرفدار در جهان است که از یک جفت طبل دوقلو تشکیل می‌شود. این ساز جزو سازهای ریتمیک بسیار خاص بوده که با تمرین و تکرار زیاد قابل نواختن است. شما می‌توانید ساز طبلا را در نظر اساتید حرفه‌ای شهر آشوب آموزش ببینید و در نواختن این ساز به تسلط کامل برسید.
ثبت نام

طبلا

معرفی ساز طبلا

افرادی که دانش موزیک یا موسیقی دارند به خوبی می‌دانند که سازهای محلی و کلاسیک جزو پرطرفدارترین سازها در جهان هستند. بسیاری از افراد علاقه وافری به یادگیری سازهای محلی و نواختن آن دارند. چه بسا اینکه نواختن ساز برای افرادی که عاشق هنر موسیقی هستند بسیار شگفت انگیز و دوست داشتنی است. البته دلایلی نظیر بهبود حافظه، کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس از جمله پارامترهای مهمی هستند که افراد را به سمت آموزش ساز سوق می‌دهند. در قومیت‌ها و فرهنگ‌های مختلف سازهای محلی متفاوتی وجود دارد که یکی از زیباترین و پرطرفدارترین سازهای کلاسیک شامل ساز طبلا است.

تاریخچه پیدایش ساز طبلا

طبلا نوعی ساز کوبه‌ای است که از یک جفت طبل دوقلو شکیل می‌شود و توسط دست آن را می‌نوازنند. به دنبال آموزش موسیقی طبلا باید حتماً با تاریخ پیدایش این نوع ساز نیز شناخت داشته باشید. ساز طبلا یکی از معروف‌ترین سازهای شبه قاره هند است که از قرن هجدهم به عنوان ساز اصلی کوبه‌ای این منطقه شهرت پیدا کرد. هم اکنون این ساز محبوب در موسیقی کلاسیک هندی جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد.
بسیاری از افراد معتقدند که این نوع ساز متعلق به زمان پادشاهی قیاس الدین محمد توغلوق است. این ساز را امیر خسرو دهلوی یکی از بزرگترین موسیقی‌دانان و شاعران ایرانی هندی تبار خلق کرد. این شخص با الفاظ ساده توانست طبلا را به عنوان یک ساز کوبه‌ای کوک شدنی بنوازد. قدمت این ساز به هزاران سال قبل باز می‌گردد و البته برخی از افراد نیز معتقدند که این هنر کلاسیک متعلق به بعد از قرن هجدهم میلادی است.

اجزای تشکیل دهنده طبلا

در دوره آموزش ساز طبلا قطعاً شما هنرجویان و علاقمندان به ساز با قسمت‌های مختلف ساز آشنایی پیدا می‌کنید. تمامی افرادی که می‌خواهند این ساز بی‌نظیر افغانستان و هندوستان را یاد بگیرند، باید حتماً با تک تک قسمت‌های مختلف آن آشنا شوند. طبلا متشکل از دو طبل دستی در اندازه و آواهای متفاوت است که هر یک از آن‌ها حین نواختن صدای خاصی دارند.

طبل دایان

طبل کوچکتر را با نام دایان می‌شناسند که باید دست راست نوازنده روی دایان مسلط باشد، البته قسمت اصلی ساز نیز مربوط به طبل کوچکتر و دایان است. دایان معمولا با طول ۱۰ تا ۱۰.۵ اینچ و قطر ۷ تا ۸ و قطر قسمت بالایی بین ۵ تا پنج و نیم اینچ ساخته می‌شود.

طبل بایان

طبل بایان همان طبل بزرگی است که دست چپ روی آن تسلط خواهد داشت و به دلیل بزرگتر بودن معمولاً این نوع طبل صدای بم‌تری نسبت به دایان دارد. در قسمت وسط این دو طبل دایره‌ای تیره رنگ به نام سیاهی است که آن را از خمیر تیره می‌سازند و برای ایجاد صدای بهتر است.

آموزش نواختن ساز طبلا

اگر شما عزیزان به ساز طبلا علاقمند هستید، پس باید به راهنمای آموزش این هنر کلاسیک و محبوب آسیایی توجه داشته باشید. جهت یادگیری این ساز تنها کافیست تا به موسیقی علاقه داشته باشید، چه بسا اینکه در طول دوره‌های آموزشی جذابیت و ریتم بسیار زیبای این موسیقی شما را مجذوب خود می‌کند. با شرکت در دوره آموزشی موسیقی طبلا قطعاً شما علاقه‌مندان به سازهای محلی و سنتی مهارت‌های بسیار زیادی را به دست می‌آورید. یکی از اصلی‌ترین مراحل یادگیری این ساز آشنایی با اصول پایه و فنون نواختن ساز طبلا است، تنها کافیست تا شما بدانید ساز طبلا چیست و چگونه‌ای باید آن را بنوازید.

تقویت مهارت ریتمیک

طبلا جزو سازهای ریتمیک بسیار خاص و مورد پسند است که شما با شرکت در دوره‌های آموزش طبلا می‌توانید مهارت ریتمیک خود را بهبود ببخشید.

افزایش تمرکز

یکی از جذابیت‌های حضور در کلاس‌های موسیقی افزایش تمرکز و تقویت این مهارت در افراد است‌ که به یادگیری بهتر کمک می‌کند.

طبلا را چگونه بنوازیم؟

اکنون که می‌دانید ساز طبلا چیست و متعلق به چه زمانی است، بد نیست به چگونگی نواختن آن نیز بپردازید. این ساز بسیار محبوب و کلاسیک هندی و افغانستانی شیوه نوازندگی بسیار شگفت انگیزی دارد و شاید یکی از دلایل محبوبیت این ساز کلاسیک محلی شیوه نوازندگی آن باشد. برای نواختن ساز طبلا باید دست راست روی بایان و دست چپ شما روی دایان قرار بگیرد. در واقع بایان و دایان هر دو جزو ابزار ساز طبلا هستند که در کنار یکدیگر این هنر کلاسیک را تشکیل می‌دهند. 
جهت نواختن این ساز زیبای محلی بیشتر انگشتان و کف دست دخالت دارند و معمولاً دست راست برای نواختن طبل کوچکتر یعنی بایان پرکارتر است. شما از دست دایان یا دست چپ بیشتر  عنوان کمکی استفاده می‌کنید و باعث می‌شود رنگ و ترکیب بسیار متنوعی از این ساز به ساز اصلی اضافه شود. برای نواختن ساز طبلا؛ همانند سازهای دیگر باید در کنار اساتید با تجربه تمرین و تکرار کنید. آموزشگاه موسیقی نوای شهر آشوب دقیقا همان جایی است که شما می‌توانید با شرکت در کلاس‌های خصوصی و گروهی آن نواختن ساز طبلا را آموزش ببینید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره می‌توانید فرم مشاوره را تکمیل کنید تا کارشناسان جهت راهنمایی با شما تماس بگیرند.

موردی یافت نشد.